161221_Smink_Laila22954

Om oss

Moyana Corigan är ett svenskt familjeföretag inom ekologisk hudvård och mineral makeup som startades 2003 och drivs av Monica Karlsson och döttrarna Madelene Christenson och Linda Christenson.

När Monica läste miljörätt på Handelshögskolan upptäckte hon att ämnen som användes i hudvård och kosmetika ofta var skadliga för både hälsa, djur och miljön. Det var svårt att hitta produkter som var helt fria från skadliga ämnen och hon ville inte längre använda sig av det utbud som fanns. Att det dessutom fanns cancerogena, reproduktionstoxiska och skadliga ämnen i produkter avgjorde saken. Detta var anledningen till att Monica och Madelene startade Moyana Corigan. De ville erbjuda ett ekologiskt och bättre alternativ till det som fanns på marknaden.

Alla råvaror vi använder är noga utvalda och har ett syfte, t ex används Arganolja som är rik på antioxidanter, Jojobaoljasom hjälper till att balansera hudens talgproduktion, Nyponrosfröolja som hjälper huden att reparera sig själv, Gurkörtsolja som är rik på GLA och förbättrar hudens spänst osv.

Vi använder även en naturlig konserveringsmetod med ämnen som utvinns från lavendel och basilika. Alla produkter är fria från <parabener, Phenoxyethanol, Citronsyra och petrokemiska oljor som tex Mineralolja. De allra flesta råvarorna är ekologiska, naturliga och ätbara. Våra produkter tillverkas dessutom för hand utanför Göteborg och testas inte på djur.